Beindul a légtisztítók és kézfertőtlenítő gépek gyártása Tatabányán

Thermotechnika-Crown Cool Kft. befejezte tatabányai üzemének fejlesztését, így már meg is kezdték a kézfertőtlenítő automaták és légtisztító berendezések gyártását a városban. A fertőtlenítő berendezések elengedhetetlenek az alap kórházi szolgáltatásban, a járvány idején pedig méginkább felértékelődött ezek szerepe, így a Thermotechnika újítása nemcsak gazdaságilag, hanem etikailag is nagy jelentőséggel bír.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Thermotechnika majdnem 500 millió forintos beruházást hajtott végre tatabányai üzemében. A gyár már alkalmas speciális légtisztító berendezések és kézfertőtlenítő automaták előállítására. Egy 720 négyzetméteres raktárcsarnokot alakítottak át termelőterületté, új gépeket vásároltak, és telepítettek egy gyártáshoz szükséges gépsort is. Egy nagy raktárat is létesítettek a tároláshoz. Új lézeres vágógép és anyagmozgató robottechnikát építettek még ki. 
 
 
Kórházakban is használhatják az eszközöket
Kórházakban is használhatják az eszközöket
 
 
A cég saját fejlesztésű, csúcsminőségű légtisztító berendezést állít majd elő elsősorban. A legmodernebb technológiának számító TC Clair 100 olyan magas szinten szűri ki a koszt, a baktériumokat, a vírusokat és minden szennyeződést a levegőből, hogy kórházak, gyógyszertárak, egészségügyi intézmények levegőztetésére alkalmasak. Óránként ezer köbméter tiszta levegőt is előállíthat a társaság közleménye szerint, ipari alkalmazás esetén a kapacitása a kétszeresére növelhető. 

Az akkumulátorról és hálózatról is működő elektromos kézfertőtlenítő tároló egységébe három palack fertőtlenítőszer is belefér, ezeket a Mol-ban kapható literes fajtára szabták. Szintén elsősorban kórházaknak ajánlott a beszerzése, de a szerkezet alkalmas bárhol máshol a fertőtlenítésre, mert praktikusan és könnyen telepíthető. Szintén a Thermotechnika új fejlesztése az eszköz. 

A kormány egészségügyi támogatási programjának keretén belül anyagi hozzájárulást is kapott a vállalat. A program eddig 50 vállalkozásnak segített már, és nagyjából 73 milliárd forintból valósultak meg fejlesztések.  
 
M. A. 

Forrás: mti