Újabb csarnokot épít a Thermotechnika, ezúttal Tatabányán

885 millió forintos beruházás keretében bővíti országosan elérhető üzemeinek sorát a Thermotechnika-Crown Cool Kft. Haladva napjaink igényeivel, a tatabányai csarnokban kézfertőtlenítő automatákat és magas minőségű légtisztító berendezéseket gyártanak majd.

A cég neve sokaknak ismerősen csenghet, de biztosan azok is találkoztak már termékeikkel, akiknek semmit nem mond a Termotechnika márkanév. Ez az a vállalat, amelyik a legtöbb önkiszolgáló, bankkártyával működő vagy sima vendéglátóipari hűtőt gyártja. Emellett most bővíti gyártmányainak sorát.

A jelen beruházás nemcsak egy ezer négyzetméteres csarnok felépítését, hanem a meglévő üzemcsarnok felújítását is magába foglalja. Ezen területeken készülhetnek majd a kézfertőtlenítő automaták és kórházakban is használható légtisztító berendezések. Egészségügyi intézményekben különösen fontos a sterilitás, és ezek a berendezések mind professzionális termékek lesznek, melyek baktériumokat és vírusokat is kiszűrnek. Ezeket nagyobb üzemek is használhatják majd.  

 

Termotechnika hűtők

Termotechnika hűtők

 

Érdekesség, hogy mivel a szükséges HEPA szűrőket Magyarországon nem gyártották le, külföldről pedig nem szeretett volna rendelni a cég, ezért a támogatásból egy gyártósort is telepítettek, amellyel önmaguk is képesek e szerkezet előállítására.  

Az akkumulátorról és hálózatról is működő elektromos kézfertőtlenítő tároló egységébe három palack fertőtlenítőszer is belefér - ráadásul a kétliteres fajtából. Szintén elsősorban kórházaknak ajánlott a beszerzése, de a szerkezet alkalmas bárhol máshol a fertőtlenítésre, mert praktikusan és könnyen telepíthető.

A gyártósorok szintén innovatívak lesznek, lézeres vágógép, CNC esztergagép is helyet kap, valamint anyagmozgató robottechnika alkalmazására is sor kerül.  A Thermotechnika egy innovációs és egészségügyi fejlesztéseket célzó pályázat útján jutott egy nagyobb támogatáshoz, mely segíti az üzem megépítését és megnyitását. 

 

M. A. 

Forrás:mti