Tatabányára új vakcina-szállítmány érkezett

Minden eddiginél fontosabb, hogy megfelelő reflexekkel reagáljunk a koronavírus-járvány harmadik hullámára, ezért a prevenció mellett az oltások gyorsabb beadása is egyre égetőbb. Március 3-án érkezett a legfrissebb vakcina-szállítmány a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalba, amellyel folytatható az idősebb korosztály és krónikus betegek oltása.  

Az oltóanyag-szállítmányt átvétel előtt ellenőrizték, miután mindent rendben találtak, megfelelő módon eltárolták őket. Március harmadikán érkezett Tatabányára, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalba a legújabb vakcina áru. A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cégtől vásárolt termékből két adagot kell kapnia egy betegnek.

 

A vakcinák

A vakcinák

 

Első körben a regisztrált idősek kaphatják meg első, majd pár héttel később második adagjukat, aztán a krónikus betegek és mindenki más. Az operatív törzs szerint fontos, hogy minél hamarabb kapja meg a legtöbb ember legalább az első adagját, ezért a két porció közt eltelt időt kitolják.  

Továbbra is fontos a megelőzés: a fertőtlenítés, a kontakt kerülés és a maszkhasználat, a gyakori kézmosás is elengedhetetlen. A szakemberek arra kérik a lakosságot, a járványügyi intézkedéseket tartsák be és ha lehet, minél kevesebb emberrel találkozzanak. Aki teheti, március 15-ig maradjon otthon, és csak a legszükségesebb esetben menjen emberek közé. 

 


Forrás és fotó: mti/ Vasvári Tamás 


 M. A.