Tatabányán Vadászati oktatóközpontot és állandó kiállítást nyitottak

Az egykori Bányakapitányság épületében alakították ki a Komárom-Esztergom Megyei Állandó Vadászati Kiállítást és Oktatóközpontot.

Szalai Árpád, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) megyei elnöke elmondta, hogy érdekvédelmi szervezetüknek 2000 tagja van. Feladataik között van az Ismerd meg a vadászokat! program, melynek keretében általános és középiskolai tanulók vándorkiállítást tekinthetnek meg.
 
Oktató központként is funkcionál majd az új épület
 
A Vadászati Oktatóközpont és állandó kiállítást az egykori Bányakapitányság épületében alakították ki. Az 1700 négyzetméteres területen, a 360 négyzetméteres ház korhű felújítása 120 millió forintba került. A beruházás az Egy a természettel Nonprofit Kft és az Országos Magyar Vadászkamara támogatásával valósult meg.
 
Az átadó ünnepségen Bencsik János miniszteri biztos, Tatai-medence országgyűlési képviselője és dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott beszédükben fontosnak tartotta kiemelni az értékőrzés és az oktatás fontosságát az ember és a természet kapcsolatának harmonikusabbá tételében.
 
Az oktatóközpont természeti-vadászati ismeretterjesztés megyei központjaként fog működni, amely egyben közösségi tér funkciót is ellát majd.
 
Dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke beszédében kiemelte, hogy az országban 14 területi szervezet már létrehozott hasonló központot, de a tatabányai a legszínvonalasabb az összes közül.
 
Az OMVK elnöke Hubertus Kereszt kitüntetés gyémánt fokozatát adta át munkájuk elismeréseként Szalai Árpád megyei elnöknek és Nagypál Zoltán titkárnak. 
 
BG
Forrás: MTI, Kemma
A képek illusztrációk