Tatabányai iskola nyerte a Bátrak Ligáját

Tizennégy csapat küzdelmével és tatabányai sikerrel zárult a budapesti Sport11 Sport, Szabadidő- és Rendezvényközpontban a Bátrak Ligája-Rákóczi Kupa elnevezésű iskolai vetélkedősorozat.

A Honvédelmi Sportszövetség II. Rákóczi Ferenc fejedelem emléke előtt is tisztelegve szervezte meg az idei sport- és ügyességi versenysorozatot, amely március 1-jén Gyulán rajtolt. Minden állomásról, a hét területi selejtezőről a legjobb magyar és a legjobb határon túli iskola került a döntőbe. Az idén - a Honvédelmi Sportszövetség jóvoltából, együttműködve a nemzetpolitikai államtitkársággal - nyílt lehetőség arra, hogy külhoni magyar oktatási intézményben tanuló diákokból álló csapatok is megméressék magukat. Az iskoláknak minimum két lány szerepeltetésével nyolcfős csapatot kellett összeállítaniuk.

 

Tatabányai iskola nyerte a Bátrak Ligáját

 

"Egy fantasztikus sorozat döntőjéhez érkeztünk - hangsúlyozta Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke. - A történelmi Magyarországra is kitekintettünk, hiszen a fináléban hét határon túli magyar iskola is képviseli magát. Legalább ennyire fontos, hogy határon innen és határon túl barátságok alakulnak ki. Emellett a versenyzők a sport által fizikai, szellemi és lelki értelemben is megerősödve térnek haza" - fogalmazott Simicskó István. Az első három helyezett - a győztes tatabányai Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola, továbbá a zentai Stevan Sremac Általános Iskola és a felsőzsolcai Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola csapata - érem- és kupa-díjazásban részesült, illetve minden induló intézmény értékes sporteszközcsomagot kapott.