Tatabánya és térsége energetikailag és turisztikailag is fejlődik

Komárom-Esztergom vármegye települések 2 milliárd forint európai uniós forrást nyert el energihatékonysági fejlesztésekre és turisztikai látványosságok kialakítására.

Komárom-Esztergom vármegye a TOP Plusz program keretéből 2 milliárd forintot nyert el, melyből energetikai korszerűsítést végezhetnek el a komáromi Idősek Otthonában, a pilismaróti sportcsarnokban és a tardosi polgármesteri hivatalban.
Bábolnán egy mobil applikációs technológián alapuló csapatépítő-játékot fejlesztenek ki
 
 
Tokod 300 millió forintot nyert a Pincevölgyi kerékpárút építésére, Dorog 207 millió forintból Bányász emlékmű-kilátót alakíthat ki a Kálvária domb aknatornyából, Kisbéren 200 millió forintból fejleszthetik a városi piacot.
 
Turisztikai attracióként az almásfüzitői Azaum Római Táborban harcászati és tudománytörténeti interaktív kiállítást hoznak létre, ahol többek között egy egyedileg gyártott, valós méretű faltörő kost is felállítanak, amivel egy e célra épített falat támadhatnak majd meg a látogatók.
 
Bábolnán egy mobil applikációs technológián alapuló csapatépítő-játékot fejlesztenek ki, amely az 1848-49-es szabadságharc téli hadjáratának idején történt bábolnai ütközet kerettörténetére épül.
 
Tatán az Által-ér Tata és Vértesszőlős között szakaszán egy kenuzható vízitúra-útvonal alakítanak ki, a Kálvária-domb előterében pedig egy drótköteles csúszópályát építenek.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk