Munkásszállókat építenek Tatabányán

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár jelentette be, hogy a "Munkásszállások kialakítása" program ötödik kiírásának keretében közel 4,7 milliárd forint összeget fordítanak 8 munkásszálló építésére és 4 épület felújítására országosan.

A 2017-ben indított program eddig 35 helyszínen, több mint 4540 munkavállaló férőhelyének kialakítását tette lehetővé. A munkásszállók elősegítik a munkavállalók mobilitását országon belül- osztotta meg közleményében Bodó Sándor államtitkár.
 
 
A kiírásra helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások és gazdasági társaságok nyújthattak be igényt legalább 80, de legfeljebb 200 férőhelyes munkásszállók létesítéséhez vagy felújításához. A komfortosabb szálláshelyek létrehozásának érdekében a pályázatban módosították a minimális felszereltséggel és a szolgáltatásokkal kapcsolatos elvárásokat.
 
A program keretében Komárom-Esztergom megyén belül Tatabányán 2 új létesítmény létrehozását finanszírozzák, Bajóton 1 munkásszállóét, Esztergomban pedig 2 épületet újítanak fel.
 
BG
Forrás: Kemma,MTI