Megújult a megyei könyvtár Tatabányán

A Modern Városok Program keretében közel 3 milliárd forintos támogatásból újjáépítették és kibővítették Tatabányán a József Attila Megyei Könyvtárat.

Az 1964-ben épült könyvtár használható épületrészének alapterülete megduplázódott a beruházásnak köszönhetően. Egy új, 21. századi intézmény jött létre- ismertette a részleteket Szücsné Posztovics Ilona, a település polgármestere. Hozzátette még, hogy az országban egyedülálló szolgáltatásokkal várják az olvasókat. Digitális jellel látták el a könyveket, így az elektronikus olvasójeggyel gyorsan kikölcsönözhetik, vagy visszaregisztrálhatják a könyveket.
 
Felújították a könyvtárat
 
Bencsik János, a térség fideszes országgyűlési képviselője úgy gondolja, hogy a József Attila Megyei és Városi Könyvtár felújítását a jövő közösségének építése érdekében végezték el.
 
A felújítás során a felnőtt könyvtár kétszintessé bővült. Az épület földszintjén közösségi teret alakítottak ki magazinolvasóval, kávézóval, gyermekkönyvtárral, internetező asztalokkal. Ezen a szinten rendezték be a beiratkozás és kölcsönzés helyszíneit, valamint a szabadpolcos olvasótermet, ahol azokat a könyveket lehet megtalálni, melyekre a legnagyobb az érdeklődés.
 
Az egy légterű felső szinten lehetőség van olvasni és kutatni is. Itt helyezték el a helyismereti, helytörténeti és muzeális gyűjteményt, továbbá kialakítottak egy kutatószobát és egy oktatótermet, ahol a könyvtár dolgozóit képezhetik tovább.
 
Zene és médiatárat, valamint internet-hozzáférési pontokat alakítottak ki az olvasói térben, de építettek egy előadó valamint egy oktatótermet is. Itt különböző szakmai konferenciákat, továbbképzéseket, gyermekfoglalkozásokat és más programokat lehet megtartani a könyvtár nyitva tartásától függetlenül.
 
 
BG
Forrás: MTI