Kupakgyűjtő szívet helyeztek ki a Szent Borbála Kórház bejáratához Tatabányán

Kupakgyűjtő szívet adott át a Tatabányai Városi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat a Szent Borbála Kórház Turul utcai bejárata előtti területen.

A kupakgyűjtő szív betonalapját a diákok készítették el, melyhez a kupakgyűjtőt ajándékba kapták a Tatabányai Szakképzési Centrumtól.
 
A Szent Borbála Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya kapja meg a beváltásból származó összeget
 
Kerekes Máté István diákpolgármester elmondta, hogy a kupakok rendszeres beváltásáért kapott összeget a Szent Borbála Kórház újszülött gyermekrészlegének adományozzák.
 
Mohay Gergely, a Miniszterelnökség Fiatalokért Felelős Főosztály vezetője elmondta, hogy a mostani fogyasztást erőltető világrend megbetegíti a Földet és szerinte a kényszer ellen mindenkinek egyéni szinten kellene megtanulnia ellenállni.
Hozzátette még, hogy az újrahasznosítással csökkenteni tudjuk a környezetet elárasztó műanyagmennyiséget és a fogyasztásunkat is.
 
Schmidt Csaba, a Tatabányai Szakképzési Centrum kancellárja örült annak, hogy a diákönkormányzat megkereste azzal a céllal, hogy a szakképzésben résztvevő tanulók készítsék el a kupakgyűjtőt.
 
Úgy tervezték, hogy Turul madár alakú lesz a váz, viszont a szívforma jobban illett a Szent Borbála Kórház támogatási céljához.
 
Bencsik János országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos megköszönte a diákoknak, hogy lelkesedéssel szervezték meg a saját közösségüket és örül annak, hogy fontos társadalmi kérdésekben is megnyilvánulnak.
 
Az eseményen Janikovszky Csenge előadta a Csík Zenekar Hazám, hazám című dalát, majd a jelenlévők bedobták a gyűjtőbe a náluk lévő kupakokat.
 
A felállítását követő 4. napon megtelt a kupakgyűjtő, melynek beváltásából származó összeget felajánlották a Szent Borbála Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának.
 
BG
Forrás: Tatabánya Megyei Jogú Város FB oldala
A képek illusztrációk