Korszerűsítették a tatabányai ipari parkot

Befejeződött Tatabányán a Szarkaláb utcai átkötő szakasz és a Kerék utca korszerűsítése az ipari parkban.

A tatabányai ipari parkot Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 2017-ben elnyert 323 millió forint vissza nem térítendő összegből fejlesztették tovább. 

 

Fejlesztették az ipari parkot

A beruházás részeként a Kerék utca egyik oldalát az útszakasztől kiemet szegéllyel elválasztott két méteres aszfalt járdát kiépítik, valamint a Búzavirág úton egyesített gyalog- és kerékpárutat és az utca végén lévő logisztikai központ bejáratánál lévő 770 méter hosszan is járdát építenek ki. Ezen kívül a Kerék utca és a Bécsi út mentén a Búzavirág út és az Orgonás körforgalom között közvilágítást építenek ki több mint egy kilométeres szakaszon ki az útkategóriának megfelelően.

A fejlesztések további részeként "a Búzavirág út és az Bécsi út összekötésére a Szarkaláb utcából nyíló, hatályos szabályozási tervben szereplő út 714 méteres hosszban 6,50 méter burkolatszélességgel, kétoldali kiemelt szegéllyel, csapadékvíz-elvezetéssel a meglévő szakasz végétől a Bécsi útig. Az úttal és csapadékvíz elvezetéssel párhuzamosan az útkategóriának megfelelő közvilágítás is kiépült"- jelentette be Tatabánya. 

BG
Forrás: Kemma
A képek illusztrációk