Jól haladnak az egykori Bányakórház felújításával

A Modern Városok Program keretében az egykori Bányakórház épületét gimnáziummá alakítják. 

Az egykori Bányakórház épületéből gimnáziumot építenek. Bencsik János miniszterelnöki-biztos a Székesfehérvári Egyházmegye püspökével és a kivitelező képviselőivel közös bejárást tartottak az építkezés területén.
 
Akár még ebben az évben megkezdődhet a tanítás az iskolában
 
Miután tisztáztak minden függőben lévő fontos kérdést a felek a pótmunkák elvégzését illetően, a kivitelezőnek 30 napja van arra, hogy befejezze a főépületet.
 
A belső munkálatokkal jóformán végeztek, a hibalista alapján történő javításokat követően befejeződhet a takarítás és helyükre kerülhetnek az iskolabútorok.
 
Az épület homlokzatán az állványok elbontását követően sokkal több feladat vár még a kivitelezőre: klinker burkolatok kiegészítése, bádogos munka befejezése, terasz szigetelések elkészítése. Megkezdték az épület körüli csapadékvíz elvezetését szolgáló csatornák és a szervízjárda kiépítését, továbbá az udvar rendezését. Az aula és a tornacsarnok az első ütem során szerkezetkész állapotban készült el, a második ütemre vonatkozó közbeszerzési eljárást most készíti elő az építtető Egyházmegye.
 
Amennyiben minden a tervek szerint halad, 2022 szeptemberétől már megkezdődhet a tanítás az iskola falai között.
 
BG
Forrás: Bencsik János közösségi oldala
A képek illusztrációk