Felújítják a jégpályát Tatabányán

Megkezdődött a tatabányai jégpálya felújítása, melynek során szélvédetté alakítják a nyitott tetőt, valamint felújítják az öltözőket és a létesítmény központi épületét - közölte a város polgármestere.

Szücsné Posztovics Ilona elmondta, a 380 millió forintos beruházáshoz a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület 264 milliós támogatáshoz jutott. A város ígéretet kapott a Magyar Jégkorong Szövetségtől, hogy a fejlesztés teljes összegét TAO-támogatásból finanszírozzák. A felújítás során megnagyobbítják a meglévő, nyitott tetőszerkezetet, majd két oldalát szélvédő fallal, illetve lábazattal zárják le, felújítják továbbá a jégpálya 1980-as években létesített fejépületét és az elavult öltözőket. Az önkormányzat a létesítmény üzemeltetőjének saját forrásból 32 millió forint támogatást biztosít, ebből a korábbi ideiglenes pálya mellett egy további jégpályát alakítanak ki, melyet sátorral látnak el.
 
tatabanyai-jegpalya2
 
Ezzel a megoldással a korábbi három helyett hét hónapra növelhető a működés ideje, valamint biztosítható a sportolók felkészülése és a nagyközönség pályahasználata. A jégpályát a Petőfi Tömeg és Szabadidősport Egyesület, valamint a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület használja rendszeresen. A két sportegyesület aktív tagjainak száma megközelíti a száz főt. Itt edz a Tatabányai Polipok Hockey Club, a jelenleg 70 sportolóval működő egyesület minden csapata esélyes lehet a bajnokság helyezéseire. Az U8 és U10, az U14 és a Várpalotával közös U18-as korosztályú csapatok mellé egy felnőttcsapat is szerveződik.
 
MTI/T.D.