Átadták a felújított művelődési házat Tatabányán

Komplex felújításon esett át a tatabányai KPVDSZ Művelődési Ház – a projekt Európai Uniós finanszírozással valósult meg.

Felújították és június 6-án át is adták a KPVDSZ Művelődési Házat Tatabányán. Mindez egy összetett, négy városrészi művelődési házat érintő, az Európai Unió által finanszírozott projekt részeként valósulhatott meg – tudatta közösségi oldalán Szücsné Posztovics Ilona.

A cél az volt, hogy Tatabánya kulturális és közösségi életét megújítsák – erősítsék a város egészéhez és a városrészekhez kötődő identitástudatot, a város népességmegtartó erejét.

A 223 millió forintos támogatással már megtörtént a felsőgallai Széchenyi István Művelődési Ház, a bánhidai Puskin Művelődési Ház és a kertvárosi Bányász Művelődési Otthon részleges felújítása, korszerűsítése. Most a KPVDSZ Művelődési Házat is átadták az újvárosiaknak – írta bejegyzésében a polgármester asszony.

Felújították és június 6-án át is adták a KPVDSZ Művelődési Házat Tatabányán

Felújították és június 6-án át is adták a KPVDSZ Művelődési Házat Tatabányán

A felújítés során megvalósult az épület elektromos rendszerének korszerűsítése, az épületvillamossági korszerűsítés, az intézmény fizikai akadálymentesítése, a bejárati lépcső és a belső fal- és padlóburkolatok felújítása – illetve részben cseréje -, lecserélték a kültéri és a beltéri ajtókat vagy felújították őket. Megtörtént az információs pult és külső névtábla cseréje, a nagyterem gépi szellőztetésének megoldása, valamint a két épületrész között tolóajtó kialakítása is – tudatta Szücsné Posztovics Ilona.

A projekt arra is adott lehetőséget, hogy eszközöket szerezzenek be: új projektort, hangtechnika eszközöket, vetítő vásznat, asztalokat és székeket vásároltak.

A polgármester kifejezte: bízik benne, hogy a megújult KPVDSZ-ben az eddigieknél is több programra, rendezvényre látogathatnak majd el tatabányaiak. Épülhessenek, erősödhessenek tovább a művelődési házban a helyi közösségek, amelyek eddig is meghatározó módon járultak hozzá a városrész és Tatabánya kulturális életéhez.

Fotó: Facebook.com/posztovics.ilona

B.A.