A tatabányai fiatalok akár 8 milliót is kaphatnak

A Nemzeti Tehetségközpont meghirdette Start ösztöndíjprogramját, amelyre tatabányai fiatalok is jelentkezhetnek technológiai ötleteikkel.

A Nemzeti Tehetségközpont és a Design Terminal közösen hirdette meg a Start ösztöndíjprogramot, ahova 3 témában várják a jelentkezéseket. Újrakezdés címszó alatt a koronavírus utáni újratervezéshez, a Generációs összefogás témakörében a fiatalok és az idősebb generáció közötti párbeszéd kialakításában várnak ötleteket, míg az Online és offline címszó alatt a valódi és virtuális tér közti határt, valamint az azok közötti átjárást keresik.
 
Technológiai ötlettel lehet jelentkezni a Start ösztöndíjprogramra
 
Pályázni technológiai alapú termék- vagy szolgáltatásötlettel lehet, akkor is, ha nincs kellőképp kidolgozva a terv. A Start ösztöndíjprogramba 20 személy kerülhet be.
 
A programba bekerülő fiatalok 2 hónapon keresztül mentorok segítségével workshopokon keresztül többek között cégépítési ismeretekről, csapatépítésről, a befektetők sikeres megnyeréséről, a pénzügyi tervezésről, a sales- és marketing-folyamatokról szerezhetnek több ismeretet.
 
A Start ösztöndíjprogramra 2022. április 01-ig lehet jelentkezni egy kidolgozott ötlettel és egy kétperces videóval, amin a jelölt bemutatja eddigi tapasztalatait és elmondja terveit a jövőre nézve.
 
Az ösztöndíjprogramra bejutott fiatalok 3 millió forintot kapnak ötleteik megvalósítására, ezen kívül júniusban a Demo Day eseményén 2 fő 5 millió forintot nyerhet.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk