A NIPÜF raktárcsarnokok épít Tatabányára

Az állami tulajdonban lévő Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) csoport tatabányai ipari parkjában egy 3 milliárd értékű, 10 ezer négyzetméteres raktárcsarnok építését kezdte meg.

Bérleti szerződést kötöttek az épület kapacitásának 1/3-ára.
 
Raktárcsarnokot építenek
 
Várhatóan 2022 márciusában adják át az új raktárcsarnokot. A jelenleg még szabadon lévő területen több vállalkozásnak van lehetősége raktározni.
 
Kiss László, a NIPÜF vezérigazgatója elmondta, hogy előbérlettel még nem lekötött csarnokrészeket is építenek a beruházás során, figyelembe véve Komárom-Esztergom megye átlagon felül teljesítő gazdaságát.
 
2018-ban, a Tatabánya-Környe ipari parkban 63 hektáros területet vásárolt a NIPÜF csoport, majd fokozatosan 26 hektár fejlesztési területet értékesített. Jelenleg még több mint 170 ezer négyzetméternyi ipari ingatlan épülhet az Inpark Tatabánya szabad területén.
 
A NIPÜF csoport az ipari-park hálózat koncepciójának kialakítása során az ország több stratégiai pontján, könnyen megközelíthető helyszíneken végzett fejlesztéseket. A NIPÜF csoport ingatlanállománya közel 1000 hektárnyi terület, ebből bérleti szerződéssel hasznosított terület több mint 188 ezer négyzetméter.
 
Az országos ipari park koncepció egyes helyszíneken megvalósításra kerülő projektjeit a NIPÜF Zrt vagy az általuk létrehozott 100 % tulajdoni hányadban lévő, több mint 20 gazdasági társaság hajtja végre. A NIPÜF csoport nem tesz közzé konszolidált beszámolót, de a nyilvános adatok szerint 2019-ben, a Zrt éves árbevétele 2,3 milliárd Ft volt, adózott eredménye pedig 178,4 millió Ft. 2019-ben a NIPÜF Tatabánya Ipari Park Kft. nettó árbevétele meghaladta az 1,4 milliárd forintot, adózott nyeresége pedig 576 millió Ft volt.
 
BG
Forrás: MTI