A gyalogosok védelmében ismét összefogott Bridgestone és az önkormányzata

Annak érdekében, hogy csökkentsék a közlekedési balesetek számát, ismét összefogott Tatabánya Város Önkormányzata és a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.

Közös összefogásuknak köszönhetően, a városban 6 forgalmas gyalogátkelőhelyen, az úttestre felfestett figyelmeztető jelzéseknek hála, biztonságosabb lett a közlekedés.
 
Felfestették a gyalogos átkelőhelyeket
 
A gyalogátkelőhelyeket a városháza szakirodája jelölte ki és a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft finanszírozta a munkálatok kiadásait.
 
A cég korábban is szervezett közösen járdafestést az önkormányzattal. Tavalyi akciójukban a felfestett jelzésekkel elsősorban az úttesten való átkelés veszélyeire hívták fel a gyalogosok figyelmét. Idén a gyalogosok mellett az autósokat is megcélozzák, ugyanis a piktogramokat a kivitelező cég előre gyártott sablondarabokból állította össze. Annak érdekében, hogy éjjel is látható legyen, fényvisszaverő anyaggal szórt festékkel szórták be a felületet.
 
A Bridgestone termékeivel és anyagilag is támogatja a különböző helyi köz- és társadalmi feladatokat ellátó intézményeket és szervezeteket. Tavaly 1,5 millió forintot adtak a Szent Borbála Kórház Radiológia-Mammográfia szakrendelésének.
 
BG
Forrás: RegioRegia