A Bridgestone nyilvánosságra hozott információkat az elektromos mobilitásról

Az Európai Mobilitási Hét alkalmából nyilvánosságra hozta a Bridgestone, hogy milyen lépéseket tesz az elektromos gépjárművek bevezetésének támogatása és az elektromos mobilitás hatékonyabbá tételéért.

A Bridgestone EMIA, OE termékpalettájának 11%-át teszik ki az elektromos autókra, gyári elsőszerelésként megjelent gumiabroncsok.
 
A világ 10 legnagyobb elektromos autókat gyártó vállalatának 50%-a Bridgestone abroncsszetteket választott
 
A világ 10 legnagyobb elektromos autókat gyártó vállalatának fele a Bridgestone abroncsszettjeit választotta gépjárműveihez. Európában a 10 legkeresettebb elektromos autó 50%-a egyedileg készített Bridgestone abroncsokkal van ellátva elsőszerelésként.
 
A CO2-kibocsátás csökkentésére és a mobilitás környezetvédelmi szempontból való fenntarthatóbbá tételére a vállalat az elektromos mobilitásban látja a lehetőséget. 2025-re várhatóan az Európában kapható autók 20%-a már elektromos meghajtású lesz.
 
Emilio Tiberio, a Bridgestone EMIA operatív és műszaki igazgatója azt mondta: „A mobilitás fenntartható jövőjének formálása iránti elköteleződésünk keretében a Bridgestone EMIA átalakul, hogy támogassa az elektromos gépjárművek bevezetését. Célunk, hogy az elektromos mobilitást hatékonyabbá és a járművezetők és flották számára elérhetőbbé tegyük. Ez azt jelenti, hogy élen járunk az elektromos gépjárművekre készült prémium abroncsok és abroncstechnológiák, valamint dedikált flotta- és mobilitási megoldások terén, továbbá vezető elektromosgépjármű-gyártókkal lépünk partnerségre, és az elektromos gépjárművekre felkészült kiskereskedelmi és szolgáltató hálózatot építünk ki”.
 
Forrás:Onbrands, InfoTatabánya
A képek illusztrációk