Több milliárdos útfejlesztésekbe kezdtek Bajót és Nyergesújfalu térségében

A Komárom-Esztergom megyei Bajót és Nyergesújfalu térségében 2 milliárd forintból útfejlesztésbe kezdenek.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Bajóton áthaladó 1125-ös belterületi szakasz felújítása 500 millió forintba kerül. Hozzátette még, hogy a Nyergesújfalu-Bajót közötti szakaszon, valamint az 1124-es út Péliszentkereszt és Őrisáp közötti szakaszon dolgoznak majd a munkagépek.
 
Több milliárdos útfejlesztéseket valósítanak meg a települések között
 
A munkálatok során Bajnán is megújul 3 kilométeres belterületi szakasz. Az 1129-es jelű, mogyorósbányai bekötőúton valamint a 1124-es Bajót és Péliföldszentkereszt közötti szakaszon már befejeződtek a felújítási munkálatok.
 
Barabás Zsolt, Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója elmondta, hogy Bajnát, Bajótot és Nyergesújfalit összekötő szakasz mellékút besorolású, viszont a térségben nagyon sok az autós forgalom, mivel ez az útvonal köti össze a többi települést az M1-es autópályával és a budai térséggel. Figyelni kell arra is, hogy az utazási idő a munkálatok során több időbe fog telni.
 
Tóth Zoltán, Bajót polgármestere szerint a fejlesztéseknek hála a település élhető közeggé válik.
 
A felújítási munkálatok során rendbehozzák az útburkolatot, valamint a belterületi részeken újjáépítik a vízelvezetést, felújítják a buszöblöket és a kisebb hidakat az útvonalon.
 
BG
Forrás: MTI, Kemma
A képek illusztrációk