Több milliárdból fejlődhet Komárom-Esztergom megye

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 5,3 milliárd forintból fejleszthetik Komárom-Esztergom megye kistelepüléseit.

Komárom-Esztergom megye 27 településére 31 projektre nyertek el 5,3 milliárd forint támogatást, melynek keretében óvodákat, bölcsődéket építenek és korszerűsítenek, valamint energetikai beruházásokat és vízrendezési fejlesztéseket valósítanak meg.
 
Több milliárdot fordíthatnak fejlesztésekre 
 
Tatán egy 3 csoportos, tornaszobás, új kertvárosi óvodát építenek félmilliárd forint értékben. Esély van egy 8 férőhelyes bölcsődére is.
 
Etén 20 férőhelyes óvodát építenek csaknem 250 millió forintos támogatásból. Energetikai felújítást végeznek többek között Tokodaltárón a közel 100 éves óvodában, valamint Bársonyoson, Rédén, Ácsteszéren és a 120 férőhelyes naszályi óvodában.
 
Dad több mint 56 millió forintot nyert az orvosi rendelő és a szolgálati lakás napelemek felszerelését is magában foglaló energetikai korszerűsítésére. Csapadékvízelvezető hálózat fejlesztésére 12 település kap támogatást, a beruházások 18 kilométernyi hálózatot érintenek.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk