Saját kezébe veszi a sorsát az esztergomi Neuzer Kerékpár Kft.

A Neuzer Kerékpár Kft. új gyártósor beszerzésére nyert támogatást, ezzel méginkább a saját lábán tud állni, és növelheti bevételét is. A beruházás Európai Uniós és állami támogatással valósulhat meg. 

Összesen 75, 4 millió forintba kerül annak a kerékgyártó gépsornak a telepítése, amelyet a Neuzer Kerékpár Kft. szerez be gyártásának hatékonysága és eladásainak növelése érdekében.

A kerékgyártó gépsorral ugyanis naponta akár hatszáz biciklit tudnak készre szerelni az üzemben, mert hatékonyan készíti el a hozzájuk szükséges alkatrészeket. Eddig többnyire kínai beszállítóktól várták ezeket, de a járványügyi helyzetet figyelembe véve a beszállítás akadozik, ez jelenleg már nem jó megoldás.

A gyártósort az állam és az EU  53 millió forinttal támogatta. Ezzel a cég nincs a beszállítókra utalva, és a magyar beszállítóktól származó alumínium profilokból duplafalú, erősített felniket gyárthat, ezzel a Neuzer bringák nyolcvan százalékához maga az esztergomi üzem készíti el a kerekeket.

A gyártósoron felnik készülnek majd

A gyártósoron felnik készülnek majd

 

A társaság más módon is megújul, ugyanis további gépbeszerzési, ingatlan építési és felújítási pályázatokat nyert a közelmúltban. A Neuzer kerékpárokra leginkább a belgák, a hollandok, a németek és a svédek vevők, a cég ezen országokba szállítja legtöbb biciklijét, a 2019-es éves bevétele 4 milliárd forint felett volt. 

 

 

 

M. A. 

Forrás: mti