Komárom-Esztergom megyeiek is pályázhatnak napelemre

Komárom-Esztergom megyeiek is pályázhatnak napelemes pályázatra, amit a nagy érdeklődésre való tekintettel a kormány meghosszabbított.

A napelemes pályázat Komárom-Esztergom megyében 2021. december 6-án nyílt meg, viszont a nagy érdeklődésre való tekintettel a kormány minden megyére vonatkozóan meghosszabbította a pályázatok beadási határidejét, Komárom-Esztergom megyére vonatkozóan 2022. január 16-án 18 óráig.
 
A pályázat hozzájárul a környezet védelméhez
 
A kormány célja, hogy 2050-re Magyarország klímasemlegessé váljon, emiatt a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben foglaltaknak megfelelően állami támogatással 10 év alatt meghatszorozzák a napenergiás kapacitásokat hazánkban.
 
A magyar állam jelenleg azon dolgozik, hogy 2030-ra a hazai áramtermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen. Ennek a célnak a részeként 2021. december elején elindították a napelemes pályázati lehetőséget a lakosság körében, melyre 201 milliárd forint keretösszeget biztosítanak. Az állampolgároknak lehetősége van támogatást igényelni napelemes rendszerek és akkumulátorok telepítésére, nyílászárók cseréjére, fűtési rendszerek korszerűsítésére.
 
A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke bruttó 2,9 millió forint, fűtéskorszerűsítéssel együtt 11,3 millió forint. A pályázat további részleteiről a felhívásban foglaltakban lehet utána olvasni.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk