Jelentős fejlesztésekkel bővül a Neuzer Kerékpár Esztergomban

A Neuzer Kerékpár Kft automata raktárral és kerékpárgyártó gépekkel bővül Esztergomban.

Az esztergomi Neuzer Kerékpár Kft 750 millió forint beruházással bővíti korábbi 8000 négyzetméteres raktárát. A projekt részeként megvalósuló 1820 négyzetméteres automata raktárban 4560 raklapon tárolhatnak alkatrészeket intelligens nyilvántartó rendszerben rögzítve.
 
Jelentős fejlesztés a cég működésében
 
A beruházás első ütemében megépülő magasraktári csarnokba hatszintes polcrendszert alakítanak ki. Az anyagmozgatást automata és félautomata forgóvillás targonca, valamint intelligens raktári irányító és nyilvántartó rendszer támogatja.
 
A gyártásban 370 négyzetméteres gyártóterületen speciális elektromos kerékgyártó részleget alakítanak ki három kerékfűző és két centírozó gép beállításával. A piacon elérhető legjobb gyártótól származó gépsor napi 800 kereket képes elkészíteni minimális emberi beavatkozással. Különlegességük, hogy az elektromos kerékpárokhoz szükséges, 8 centi széles felnis kereket is tudják kezelni. A teljesen automata centírozógép 0,3 milliméter tűréssel dolgozik.
 
Az új csarnok tetejére 160 darabból álló, 60 kWh névleges teljesítményű napelem rendszert telepítenek. A berendezés az épület világítási, hűtési és fűtési energiaigényének 100 százalékát biztosítja.
 
A beruházás 2023 szeptemberében fejeződik be, mellyel 18 új munkahelyet teremtenek. A projekt 299,7 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást nyert el a Magyar Multi Program keretében.
 
A Neuzer Kft nyilvánosságra hozta, hogy hamarosan 51 százalékos kínai többséggel vegyesvállalatot alapítanak évente 150 ezer elektromos kerékpár előállítására. A tervezett üzem 2026-ban termelhet, a jelenlegi gyár melletti területen, ahol 30 ezer négyzetméteres telket vásároltak.
 
BG
Forrás: MTI
A képek: MTI/Bodnár Boglárka