Ingyenes lesz a szabadstrand az Öreg-tó partján Tatán

Az önkormányzat segítségével a tatai Öreg-tó partján, a sétány Építők parkja utáni szakaszán ingyenes lesz a fürdőzés-olvasható Tata Facebook oldalán.

A szabadstrand kialakításával az önkormányzat egyrészt megfelelni kíván a vonatkozó jogszabályi előírásoknak, másrészt ingyenes fürdőzési lehetőséget kíván teremteni azoknak, akik kulturált és biztonságos körülmények között szeretnének megmártózni a nyári melegben, ezért szabadstrandot alakítanak ki az Öreg-tó partján. Ez egyben azt is jelenti, hogy a tó más területein továbbra is tilos a fürdés.
 
Ingyenesen lehet fürdeni a szabadstrandon
 
A szabadstrand, az Öreg-tó partján, a sétány Építők parkja utáni szakaszán kerül kialakításra, mely mindenki számára ingyenesen látogatható lesz. Azok, akik nem szeretnének a strandon fürdeni, a terület szabadon átjárható marad.
 
A strand létesítéséhez szükséges illemhelyek, zuhanyzók és öltözők telepítése, elsősegélynyújtó hely kialakítása, a fürdőhely elhelyezkedését jelző táblák, a természeti környezethez illeszkedő padok, asztalok és hulladékgyűjtő edények kihelyezése, zöldterület kialakítása, a föveny kiegyenlítése és alkalmassá tétele a fürdőzésre, továbbá a működtetéshez jogszabályban előírt eszközök, valamint a közműellátás, a térvilágítás és az ingyenes ivóvízvételi lehetőség biztosításához az önkormányzat már megtette a lépéseket és saját költségvetésből biztosítja a pénzügyi fedezetet.
 
A szabadstrand kialakításával járó munkálatok előreláthatólag 2021. június 30-ig fognak tartani.
 
A víz minőségével kapcsolatban májusban elvégeztetett az önkormányzat egy bakteriológiai vizsgálatot. Ez alapján az Építők parkjánál lévő víz kiváló minőségű.
 
A strand üzemeltetését a Városgazda Nonprofit Kft fogja közfeladatként ellátni a cég és az önkormányzat között fennálló közhasznúsági megállapodás alapján.
 
BG
Forrás: Startlap Utazás, Tata Város Facebook oldala
A képek illusztrációk