Információs-és elsősegély-központot adtak át a Rám-szakadéknál

A Pilisi Parkerdő a Rám-szakadéknál információs-és elsősegély-központot alakított ki.

A Visegrádi-hegység kedvelt kirándulóhelyén található könnyűszerkezetes épületben nemcsak a Rám-szakadékba látogató turisták, hanem a Vadálló-kövekre, a Prédikálószékre vagy Dobogókőre tartók is tájékozódhatnak a környékbeli turisztikai látványosságokról.

 

Baj esetén, elsősegély csomag is van a központban

Az új épület 29 négyzetméter alapterületű, fából készült épület felső emeletének teraszán a látogatók megismerhetik a helyi termékeket, valamint elfogyaszthatják magukkal hozott ennivalójukat.

A Rám-szakadékban két nehezen járható útvonal található, emiatt az új fogadóépületben külön helyiséget alakítottak ki azok számára, akik bajba kerülnek. A központban minden megtalálható, amire szükség lehet: defibrillátor, elsősegély-csomag és hordágy, valamint kullancs- és darázscsípés elleni eszközök és gyógyszerek. A berendezések használatát szakképzett személyzet segíti.

A Pilisi Parkerdő és a Magyar Természetjáró Szövetség együttműködésében, az Európai Unió és a magyar állam támogatásával alakították ki a információs-és elsősegély-központot. A közel fél milliárd forint értékű beruházásnak része volt források felújítása, valamint útirányjelző és információs táblák kihelyezése.

BG
Forrás: MTI,Parkerdő
A képek illusztrációk