Állami támogatással építenek tanuszodát Kisbéren

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programjának keretében egy új tanuszodát építenek Kisbéren, melynek alapkövét helyezték el 2021. augusztus 6-án.  

Egy 25 négyzetméteres tanuszoda alapkövét tették le Kisbéren. A projekt a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. beruházásában a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program 1,4 milliárdos támogatásával valósul meg.
 
400 gyermek úszásoktatása fog zajlani az uszodában
 
Sárfalvi Péter, a sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár kiemelte, hogy a program keretében 2014 óta több mint 200 sportberuházást valósítottak meg.
 
Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a beruházó cég figyelembe vette a helyiek javaslatát, így a típustervektől eltérően, az épület felidézi a lovarda és a Batthyány műemlék megjelenését.
 
Sinkovicz Zoltán, Kisbér polgármestere tájékoztatásából kiderült, hogy az uszodában 400 gyermek úszásoktatása fog zajlani, valamint a járási területhez tartozó 17 település 20 ezer lakosa is igénybe veheti a szolgáltatást.
Hozzátette még, hogy saját költségvetésből az uszoda előtt 80 férőhelyes parkolót alakítanak ki.
 
BG
Forrás: MagyarÉpítők, MTI
A képek illusztrációk