Agostyánig kiépült kerékpárutat adtak át a megyeszékhelyen

Egy vadonatúj, várva-várt kerékpárutat kapott a Komárom-Esztergom megyei Agostyán, pontosabban Tatával köti össze a két keréken közlekedők nagy örömére. Az út négy kilométer hosszan kanyarog a megyeszékhely és a település közt.

Régóta tervezett beruházás fejeződött be Tata és Agostyán közt, négy kilométernyi bicikliutat adtak át decemberben. A beruházáshoz összesen 314 millió forintot használtak fel, melynek jórésze Európai Uniós támogatás, de 64 millió forint önkormányzati segítség is van benne.

 

A kerékpárút egy részen az autóútra felfestett sáv, egy rövidebb szakaszon megemelt kerékpársávként van jelen, és természetesen a hagyományos értelemben vett kerékpárútként is funkcionál egy hosszabb szakasz. Az egész aszfaltburkolatú, 2, 25 méter széles és majdnem 4 kilométer hosszú - viszont még nincs vége, az út bővítését tervezi az önkormányzat.

 

Bátran használható a kerékpárút
Bátran használható a kerékpárút

A kerékpárútra azon túl, hogy a bringások kényelmesen és biztonságosan tudjanak közlekedni, azért van szükség, hogy Tatán belül is össze legyenek kötve a főbb csomópontok, valamint a külvárosi részek és Tata környéki települések elérhetőbbé váljanak.

 

A térségben egyébként az utóbbi években rengeteg, összesen 44 kilométernyi bicikliutat aszfaltoztak le, amely összeköti a megyeszékhelyet a környékbeli falvakkal, városokkal.  

 

 

M. A. /mti