839 millió forintból újulnak meg a kormányhivatalok Komárom-Esztergom megyében

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal 839 millió forint ráfordításával energia-megtakarítást eredményező felújításokat végez kilenc középületen, a munkálatok már négy helyszínen befejeződtek.

Az eddig befejezett beruházások során a földhivatali osztályok, valamint a járási foglalkoztatási osztályok korszerűsítését végezték el. A legtöbb helyen szigetelték az épületet, új nyílászárókat építettek be és szabályozható fűtést alakítottak ki, valamint napelemeket szereltek fel. A tatai járási földhivatali osztály és az esztergomi társadalombiztosítási szerveknek otthont adó épület felújításánál különös figyelmet kellett fordítani a műemléki jelleg megőrzésére.

 

Komárom-Esztergom megyében kilenc kormányhivatali épületet újítanak fel 839 millió forint ráfordítással

Komárom-Esztergom megyében kilenc kormányhivatali épületet újítanak fel 839 millió forint ráfordítással

 

Az idei év első felében a kormányhivatal tatabányai székhelyére egy 150 kilowatt teljesítményű napelemes rendszert telepítenek, majd az 1952-ben épített Megyeháza külső homlokzati és gépészeti felújítása is megtörténik. A korszerűsített intézmények energiamegtakarítása évente 326 tonnával mérsékli az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. Az éves villamosenergia-megtakarítás meghaladja az 1,3 millió kilowattórát, amely jelentős mértékben csökkenti a fenntartási költségeket. A beruházás uniós támogatásból és a magyar költségvetés forrásaiból valósul meg - ismertette a kormánymegbízott.