Tatabánya

Völner Pál államtitkár a tatabányai vasútfejlesztésekről

Völner Pál államtitkár a tatabányai vasútfejlesztésekről
Dr. Völner Pál, infrastrukturáért felelős államtitkár, Bencsik János országgyűlési képviselő, Schmidt Csaba polgármester, Michl József tatai polgármester és Ungvári Csaba a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója beszélt Tatabányán a vasútfejlesztési projektekről.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere elmondta: az önkormányzat egyeztetéseket folytatott a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. és MÁV Zrt. munkatársaival. A megvalósítás érdekében összefogtak az országgyűlési képviselőkkel, hogy a Biatorbágy-Tata vasútvonal korszerűsítése legyen része a nagy infrastrukturális beruházásoknak, és a kormány biztosítsa a tervezéshez szükséges fedezetet.

polgarmester-nagy_20140320221554_58.JPG

 

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere is beszélt a vasútfejlesztésekről

 

 


Dr. Völner Pál államtitkár többek között a megyei közlekedési fejlesztésekről beszélt, érintette a Nemzetközi Közlekedés Fejlesztési Stratégiában megfogalmazott célokat is.Az államtitkár a vasúti korszerűsítések között említette a Biatorbágy és Tata közötti teljes pályamodernizációt, amellyel a Bécs-Budapest vonal teljesen elkészül.Bencsik János a város országgyűlési képviselője  kiemelte, hogy Tatabánya és Tata jelentős szerepet tölt be az ország gazdasági és innovációs életében.


Forrás: tatabanya.hu

-kt