Tatabánya

Tatabánya polgármestere is jelen volt a jelentős szerződés aláírásánál

Tatabánya polgármestere is jelen volt a jelentős szerződés aláírásánál

Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár és Schmidt Csaba polgármester beszélt a hamarosan biomassza tüzelésűre átálló tatabányai erőműben ünnepélyes keretek között aláírt faapríték adás-vételi szerződésről.

Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár hangsúlyozta, különösen fontos üzenete van, hogy éppen Tatabányán valósul meg ez a Magyarországon egyedülálló beruházás. Most, köszönhetően a kiváló városvezetésnek, úgy tűnik, hogy Tatabánya energetikai szempontból ismét egy felemelkedő pályára lép – tette hozzá.

 

Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár és Schmidt Csaba tatabányai polgármester

 

Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár és Schmidt Csaba tatabányai polgármester beszélt a szerződésről
Az erőmű a hosszú távú, biztonságos tüzelőanyag ellátása érdekében tárgyalásokat folytatott a Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt.-vel, amely egy 100 százalékban állami tulajdonú erdőgazdaság, Komárom-Esztergom és Fejér megye erdőterületeinek kezelője. A Tatabánya Erőmű Kft.-be évente szállítandó átlagos tüzelőanyag mennyiség 102 ezer tonna, melyet részben saját termelésből, részben kereskedelmi célú beszerzésekből biztosítanak. Az erdőgazdaság az elmúlt években biomassza integrációt hozott létre, amely biztosítja az erőmű biztonságos tüzelőanyag ellátását.


-kt-

Forrás: tatabanya.hu