Tatabánya

Tatabánya önkormányzata támogatja a helyi vállalkozókat

Tatabánya önkormányzata támogatja a helyi vállalkozókat

Schmidt Csaba polgármester jelentette be, hogy a tatabnyai önkormányzat 100 millió forintos Önerő Támogatási Alapot hozott létre.

Schmidt Csaba polgármester, Tatabánya, munkahelyteremtésTatabánya kiemelten fontosnak tarja a helyi vállalkozások fejlesztését, támogatását, és az új munkahelyek teremtésének ösztönzését. Schmidt Csaba az önerő alappal kapcsolatban elmondta: célja, hogy a Tatabányán működő és telephellyel rendelkező mikro- és kisvállalkozásoknak uniós pályázataik megvalósításhoz szükséges önerőhöz forrást nyújtson.  A visszatérítendő támogatás összege minimum 1 millió forint, maximuma 5 millió forint.

Térségünkben egyre többen tudnak elhelyezkedni, valóban perspektívát jelentő munkát találni, köszönhetően többek között az ipari parkban működő nagyvállalatok fejlesztéseinek – tudtuk meg Schmidt Csaba polgármestertől. A munkaerő-piaci adatok jelentős javulása a munkahelyteremtéssel együtt járó beruházásoknak, illetve a munkahelyteremtést szolgáló támogatások széles körű felhasználásának köszönhető – emelte ki a polgármester, aki elmondta: Tatabányán márciusban 6,7 százalékra csökkent az álláskeresők aránya.

 

Forrás: tatabanya.hu

-csa-