Tatabánya

Szakképzési központ jön létre Tatabányán

Szakképzési központ jön létre Tatabányán

A Modern városok program keretében jön létre az ország egyik legkorszerűbb eszközökkel felszerelt szakképzési központja Tatabányán, melyet 2,4 milliárd forintos beruházással a volt városi kollégium leromlott épületének felújításával alakítanak ki.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint az épület a megyeszékhely két szakképző intézményének összevonásával megalakult Tatabányai Szakképzési Centrum Műszaki Szakgimnáziumának ad otthont. Az intézményben tanuló diákok létszáma eléri a 850-et. A fejlesztés célja, hogy a szakgimnázium alkalmassá váljon a gépészet, a közlekedésgépészet, a vegyészet, az informatika, az elektronika, továbbá tizenkét szakképesítés esetében, hogy képző központként kiegészítse a vállalatoknál folyó gyakorlati képzést a kor követelményeinek megfelelő, modern eszközparkkal.

 

Szakképzési központ jön létre Tatabányán

Egy-egy speciális tanteremben az összes olyan eszköz rendelkezésre áll majd, mely az adott ágazat vagy szakma elsajátításához szükséges

 

A volt kollégium épületében kabinetrendszerben helyezik el az egyes ágazatokhoz tartozó egységeket, egy-egy speciális tanteremben az összes olyan eszköz rendelkezésre áll, mely az adott ágazat vagy szakma elsajátításához szükséges. A kivitelezés során az épület homlokzati hőszigetelést kap, míg a belső térelválasztó falakat áthelyezik, ezzel biztosítva a tér optimálisabb kihasználását. Az épület átalakításának várható befejezése 2020. február, a projekt zárása 2020 tavaszán várható. A program kiterjed az Árpád Gimnázium reálgimnáziummá fejlesztésére, az államilag finanszírozott műszaki felsőoktatási képzés megvalósítására, a duális képzés bevezetésére, valamint a korszerű szakképző központ kialakítására.