Tatabánya

Seszták Miklós beszélt Tatabánya fejlődéséről

Seszták Miklós beszélt Tatabánya fejlődéséről

Megkezdődött a „Hagyomány és Megújulás Óvárosban” elnevezésű városfejlesztési projekt - jelentette be Schmidt Csaba tatabányai polgármester.

A projektnyitón részt vett többek között Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Bencsik János országgyűlési képviselő, és dr. Kancz Csaba kormánymegbízott is.

Dr. Seszták Miklós kifejtette: kevés olyan település van ma Magyarországon, amely a hagyományaira építve olyan látványos megújulásra volt képes, mint Tatabánya. Hozzátette: az egykori bányászvárosból befektetőbarát várossá alakult Tatabánya.

 

Tatabánya, beruházás, fejlesztés

 

A „Hagyomány és Megújulás Óvárosban” elnevezésű városfejlesztési projekt egyik látványterve
 A „Hagyomány és Megújulás Óvárosban” projekt első ütemében a Május 1. parkban elbontjuk volt szabadtéri színpad romjait, majd a 10 ezer négyzetméteres tereprendezés után mintegy 4 ezer négyzetméteren térkövezünk, illetve 6 ezer négyzetméteren új fűvel parkosítunk. A területen többek között 9 ezer darab cserjét és 65 darab fát telepítünk, és 1000 darabévelő virágot ültetünk ki a virágágyásokba. A parkban 130 darab köztéri padot helyezünk ki - ismertette a polgármester. Az Új Széchenyi Terv 1,3 milliárd forintot biztosított a fejlesztéshez.

 

Forrás: tatabanya.hu

-csa-