Tatabánya

Reptéri parkolás kedvezményesen az őszi szünetre

Reptéri parkolás kedvezményesen az őszi szünetre

A reptéri parkolás lehetőségét egyre jobban érdemes kihasználni, hiszen például most is egy olyan kedvezménnyel jelentkeztek, amelyet kár lenne kihagyni.

A bud.hu munkatársaitól tudjuk, hogy a reptéri parkolás iránt az utóbbi években megnőtt az érdeklődés, amely egyrészt annak is köszönhető, hogy változtattak a lehetőségeken, olyan kedvezményeket hoztak be, amelyekkel rábírták az embereket arra, hogy legalább nézzenek utána a lehetőségeknek, és mivel sokan úgy gondolták, hogy tényleg megéri, így is ki használták ezt.

 

Hamarosan már inkább az az információ kezdett el terjedni az utazók körében, hogy megéri a reptéren parkolni, és a sztereotípiák, miszerint a reptéri parkolás őrületesen drága, kezdett szertefoszlani. Ez után már minket is elkezdett érdekelni, hogy akkor hol az igazság? – és tényleg az vehető észre, hogy bizony vannak jó ajánlatok, amelyeket érdemes igénybe venni. Lássuk ezeket.

 

Kinek éri meg a reptéri parkolás?

 

A reptéri parkolás elsősorban azoknak éri meg, akik relatív sokat utaznak repülővel, tehát akiknek a repülőgéppel való utazás már nem olyan nagy szám, inkább kissé hétköznapi utazási eszközzé vált a repülőgép.

 

Sokaknak például munkájukból kifolyólag kell akár havonta utazniuk, számukra elég elképzelhetetlen, hogy minden egyes alkalommal végigszenvedjék a tömegközlekedést, vagy hogy a méregdrága taxitársaságoknak fizessenek. És természetesen azt is figyelembe kell venni, hogy az érkező országban nem lesz autónk, tehát ott már biztosan „tömegközlekedni” vagy taxizni kell majd – az egyik helyen miért ne könnyítenénk meg a dolgokat?

 

De nem csak az üzletembereknek éri meg a reptéren parkolni, hanem például a családoknak is. Biztosan mindenkinek van sok olyan bohém-kori története, amikor 2 napot is utazott azért, hogy aztán másfél órát üljön egy repülőn, hogy a célállomásra érjen, mert egyszerűen olyanok voltak az összeköttetések, és amikor még a húszas éveinket éljük, akkor valóban jó buli is az átszállás, de egy gyermekkel, netán kettővel, plusz a csomagokkal már egyáltalán nem viccesek ezek a helyzetek.

 

 Van egy pillanat, amikor már úgy érzi az ember, hogy nem pocsékolja az időt, és nevezhetjük ezt kényelemnek is, de a várakozás és zötykölődés helyett inkább kissé többet fizetünk, de marad egy délelőttünk, amelyet hasznosan tölthetünk – talán ezt hívják felnövésnek… de érjünk inkább vissza a témánkra, még mielőtt jobban elkalandoznánk.

 

Így parkoljunk olcsón a reptéren

 

Érdemes tüzetesen átolvasni a reptéri parkolás lehetőségeit a reptér honlapján, hiszen elég hasznos információkkal találkozhatunk, és természetesen minden lehetőség ott van a szemünk előtt. Ha már tudjuk, hogy mikor utazunk, akkor például „kérhetjük” a honlapon is, hogy ajánlanak nekünk lehetőségeket, amely egy könnyű összehasonlítást eredményezhet, hogy a különféle parkolókban, az adott napokra mennyiért érhető el a parkolás.

 

Egyébként az online foglalással éri meg a legjobban igénybe venni ezt, hiszen akkor majdnem félárért parkolhatunk.

 

A különféle ajánlatokat is érdemes vadászni, például most a téli szünidő idejére vannak extra olcsó parkolóhelyek. Ez egyébként azért is rendkívül pozitív – a reptér részéről –, mert nyilván a szünet idejére kissé drágábbak a repjegyek, hiszen ekkor tud mindenki még egy késő őszi kirándulásra menni, de nagyon jól összhangba hozzák ezt a reptéri parkolás extra kedvezményes árával. Az iskolai szünetre a parkolási kedvezmény most október 28-tól (október 23-tól lehet foglalni) november 6-ig tart, ekkor a parkolás 5 napig csak 4500 Ft, 5-10 napig pedig csak 6500 Ft – ezt tényleg érdemes kihasználni, ha éppen erre az időszakra van repjegyünk.

 

De egyébként is például 30 százalék kedvezménnyel vehető igénybe a Holiday Parkoló 8 nap parkolástól, 19 százalékkal a Holiday Plus Parkoló szintén 8 naptól és a Terminál Parkolóban a hétvégi jegyre 58 százalék kedvezmény jár. Ezek mindegyike maximum 10 perc sétára van a bejárattól.

 

Az extra szolgáltatásokat pedig még nem is említettük… de cikkünkből az már biztosan kiderült, hogy érdemes a reptéri parkolás.