Tatabánya

Régióközpontot épít Tatán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Régióközpontot épít Tatán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Megkezdte régióközpontjának építését Tatán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-dunántúli szervezete, a beruházás elkészülte után eredményesebben végezheti karitatív munkáját az MMSZ Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében.

Bondor Lajos régióvezető közölte, jelenleg az idősek napköziotthonával, a támogató szolgálattal és a helyi önkéntes csoporttal közös ingatlanban dolgoznak. Az új régióközpontot a szomszédos telken hozzák létre egy hét-nyolc éve üresen álló családi ház felújításával és átalakításával. A 30 millió forintos beruházással a könyvelés, a logisztika, az általános vezetés a szociális ellátástól elkülönült térben és épületben kap helyett. Javul a humanitárius tevékenység ellátásának hatékonysága, rendezettebbé válik a kapcsolattartás az önkéntes csoportokkal - vélekedett a régióvezető.

 

Régióközpontot épít Tatán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

 

A további tervekben szerepel az udvar hasznosítása játszótérként, mivel az ingatlan közösségi helyiségei lehetőséget adnak családos programok szervezésére kisgyermekeseknek. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Közép-dunántúli szervezete Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében teljesít szolgálatot hajléktalan emberek komplex ellátásától kezdve a gyermek- és családvédelmi alternatív ellátásokig, a kisgyermekek gondozásától az idősellátásig.