Tatabánya

Ősz és tél a kávé és teafőzés idénye

Ősz és tél a kávé és teafőzés idénye

Amikor egy szeles őszi estét és egy havas téli hideg hétvégi reggelt egy forró tea vagy kávé ölelésében képzeljük el, akkor már igazán elviselhetőbbnek is tűnik emlékeinkben a hideg, a kép megvalósításához azonban szükséges egy kiváló kávé és teafőző gép – enélkül semmire sem megyünk, és csak képzelgés marad a forró ital. 

Vannak ezek a bizonyos évszakok, amelyekhez ételek és italok illatát és ízét kötjük. Gondoljunk csak bele, a nyár egyértelműen a hűsítő csapolt sör, a spriccer és a jeges kávé idénye, valami friss salátával és egyszerű, könnyű tésztákkal karöltve, ősszel elkezdjük használni a füstölőket, ébresztjük a hidegben elfagyott érzékeinket, melegszünk a kályha mellett, teát főzünk, fűszeres kávékat kortyolgatunk, télen jön a forralt bor, és a gyógynövény teák, sok mézzel és citrommal, a meleg limonádék, amelyek vitamintartalma az egekig emel, aztán a kávé sem maradhat el, télen talán a jó édes és sok tejes a nyerő, esetleg az ízesített, citromos, narancsos, vagy a fahéjas, tavasszal pedig érkeznek a frissen facsart levek, a friss gyümölcsök és turmixot, mindenki szája ízlése szerint elkészítve.

 

Most megyünk az őszből a télbe, bár az ősz még kissé simogathatna bennünket, elég sokkoló a szervezetnek ez a hirtelen váltás, de hát lassan-lassan ehhez kell hozzászoknunk, ha nem akarunk komolyabban elkezdeni foglalkozni környezetünk védelmével. De visszakanyarodok az italokhoz, hiszen ez már egy másik cikknek a témája lehetne.

 

Kávé és teafőző gép, mint a tökéletes pszi születésnapi ajándék


Biztosan mindenkinek van őszi születésű családtagja vagy barátja, akinek nem tud már milyen ajándékot vásárolni. A kávé és teafőző gép tökéletes lehet, főleg akkor, ha olyan emberről van szó, aki rajong a különleges ízekért és aromákért. A kávé és teafőző gép főleg azért előnyösek, mert nem csak a kész italt kapjuk kézhez, hanem az elkészítéssel járó kellemes és érzékeket ébresztő folyamatot is.


Többféle kávéfőzőgép létezik, ezek között vannak olyanok, amelyekhez még a kávé őrlése is beletartozik. Egy téli reggelen a frissen őrölt kávé illatára ébredni, és aztán elszürcsölni egy jó erős feketét, csodálatos érzés. A délutáni tejeskávé más illatokat kelt a lakásban, az esti, nyugtató tea pedig újra más világba röpít. Arról pedig nem is beszélve, hogy egy ilyen gépre mekkora szükség van egy kis presszóban, vagy egy kisebb teázóban. Nézzük, hogy milyen kávé és teafőző gép kapható a bestbyte.hu üzletében.

 

Orion kávé és teafőző gép


Elég sokan dicsérik ezt a kávé és teafőző gép típust, amely inkább otthoni használatra kiváló, de mivel több adag is készíthető a kávéból és a teából egyaránt, így akár egy kisebb kávézóba is elkél. Ez a gép 3,5 bar nyomással működik, ami elég jónak és gyorsnak mondható, képes teát és kávét is készíteni, méghozzá egyszerre.
A 4 csésze eszpresszó és a 10 csésze tea pedig tényleg elég kell, hogy legyen egy kisebb csapatnak. A tejhabosító funkciónak köszönhetően akár cappucino is készíthető, tehát a lágyabb ízeket kedvelőknek is kedvezhetünk ezzel géppel. Az 1800 W szintén a teljesítményre utal, ami nagyon is jónak mondható. Természetesen egy biztonsági rendszer is található a berendezésen, amely a nyomással és a szivárgással veszi fel a versenyt.
Természetesen nagyon sokféle géppel találkoztunk már, a dizájn-t is érdemes figyelembe venni, hiszen az összhatás csak úgy érhető el, hogy a gép bele is illik a konyhába. A berendezés akár a konyha éke is lehet, amely a koffeinnel sokszor megmenti a reggeleket, elindítja az emberi elmét, vagy éppen kellemesen megnyugtat az alvás előtt. Sokak barátja a kávé és teafőző gép.