Tatabánya

Olasz társtulajdonos az FC Tatabányánál

Olasz társtulajdonos az FC Tatabányánál

Az olasz tulajdonú AGS Sport 23 Kft. 70 százalékos tulajdonrészt szerzett az FC Tatabánya együttesét működtető gazdasági társaságban.


Így 6 év után ismét külföldi befektető segítségével működhet a tatabányai labdarúgás - jelentették be. Az FC Tatabánya jelenlegi fő támogatója pillanatnyilag komoly nehézségekkel küzd, így az önkormányzatnak egyedüli tulajdonosként még nagyobb terhet jelentett volna a klub további fenntartása. Csak önkormányzati támogatással a csapat az NB III-ban sem biztos, hogy megállta volna a helyét, ezért ez a megállapodás egy lehetőséget jelenthet, hiszen az olasz befektető magasabb osztályban is eredményes, profi futballcsapatot kíván felépíteni, míg a város kisebbségi, 30%-os tulajdonosként továbbra is biztosítja az eddig vállalt kötelezettségeit.

 

FC Tatabánya, foci

 

Olasz társtulajdonos az FC Tatabányánál

Az olasz tulajdonú cég vezetője, Massimiliano Caroletti kiemelte: a cél egy olyan együttes kialakítása Tatabányán, amely hamarosan az NB II-es tagságért szállhat harcba. Ehhez azonban erősítéseket terveznek, magyar és olasz játékosokkal. Az olasz cégtől kapott információk szerint nagyságrendileg 1 millió eurónyi költségvetés áll az új tulajdonos rendelkezésére. A tatabányai futballban korábban az amerikai Auto Trader volt az első külföldi tulajdonos.


-csa-

Forrás: tatabanya.hu