Tatabánya

Mire jó az elektromos fűtőszőnyeg?

Mire jó az elektromos fűtőszőnyeg?

Helytakarékos, modern, esztétikus, és nem csak másodlagos fűtésként áll helyt. Ismerje meg Ön is ezt a kényelmes és költséghatékony megoldást!

A csempe, padló és egyéb burkolat alá helyezhető padlófűtés igazi aduász lehet nem csak kültéri munkák, illetve nem kizárólag újépítésű – azaz energiahatékony – épületek fűtésének megtervezése esetén. Beszerzési és beszerelési költsége alacsony, kellő szigetelés mellett működtetése a pénztárcát is kíméli, és programozható termosztátjával az egyéni komfortigény hiánytalanul, gombnyomásra kielégíthető. Nézzük meg, mit kell tudni az elektromos fűtőszőnyegről!

 

Elég meleget ad?

 

Elsőre furcsán hangozhat, de ezzel a rejtőzködő technológiával gyakorlatilag bármilyen fűtési mód kiváltható. Nem kell többé nagy és ormótlan radiátorokat kerülgetni, hatalmas költségek árán kandallót építtetni vagy kazánt beszereltetni. Optimális megoldás akkor is, ha a szóban forgó épületben nincs lehetőség gázzal való fűtésre. Az elektromos fűtőszőnyeg ugyanis nem csupán más megoldások kiegészítésére, hanem a helyiség önálló, igény szerinti befűtésére is alkalmas.

 

Ha jól megválasztott modell kerül a szobába, legyen bármilyen könyörtelen a tél, a kellemes meleg garantált: a rendszer kihasználja az aljzat hőtároló képességét, így kikapcsolt állapotában is sokáig megmarad a kellemes hőmérséklet.

 

Mi a helyzet a burkolattal?

 

Jó hírünk van: a padlófűtés akár már meglévő burkolat esetén is beépíthető, azaz nem kell feltétlenül a csempe feltörésében, a padló felszedésében gondolkodni. Az elektromos fűtőszőnyeg gyorsan beszerelhető, padló és csempe alá való behelyezéskor például a technológiát nem az aljzatbeton alá ágyazzák be, hanem a csemperagasztóba ültetik. Mivel így közvetlenül a burkolat alatt helyezkedik el, bekapcsolást követően hatása gyorsan érezhető, mivel a hőnek nem kell több rétegen áthatolnia.

 

Fűtsünk be a télnek

 

Mennyibe kerül?

 

A padlófűtést négyzetméterben vásárolhatja meg, az egységek ára többek között a teljesítménytől függ. A Stiebel Eltron 160W-os egysége például már 21 ezer forinttól elérhető, de nagyobb belmagasságú vagy alapterületű helyiségekbe, esetleg kisgyermekek szobájába 47 ezer forintért 640W-os verziót vehetünk, de 70 ezer forintért 1120W teljesítményű modell is hozzáférhető. A rendszer beszerelésének ára régiónként és szakemberenként változhat, de nagyságrendileg 4-6 ezer forintos anyagköltséggel és 3-5 ezer forintos munkadíjjal számolhat négyzetméterenként.

 

Temperálja otthonát Ön is gombnyomásra a burkolat alól, spóroljon a költségeken, és a legnagyobb hidegben is élvezze a kellemesen meleget járólap kényeztetését!