Tatabánya

Mikor jó, és milyen az intenzív nyelvtanfolyam?

Mikor jó, és milyen az intenzív nyelvtanfolyam?

Kiderült, hogy a kinézett pozícióhoz nyelvvizsga is kell? Rászántad magad a külföldi sulira, de nem biztos a nyelvtudásod? Egy percig se aggódj, van megoldás a sürgős helyzetekre!

A lassan járj, tovább érsz elv alapvetően a nyelvtanulás terén is helytáll, hiszen egy kényelmesebb tempóban, sok ismétléssel, gyakorlással a legtöbbeknél stabilabb tudást eredményez. Ugyanakkor tudjuk, akadnak olyan helyzetek, amikor nincs idő hónapokat igeragozással tölteni. Kinézted álmaid állását, kilátásba helyeztek egy előléptetést, vagy vár egy menő európai egyetem – de szorít az idő? Az ilyen szituációk elsőre lehetetlennek tűnhetnek, de ne légy kishitű: az intenzív angol nyelvtanfolyam teljesíthető!

 

Miért jó?

 

Az intenzív tanfolyamok előnye, hogy gyakorlatilag együtt élsz a nyelvvel: nem csak a napi órákon, hanem minden délután, otthon, a házi feladatok megírása alatt, filmnézés közben, gyakorlatilag mindig körülvesz az angol. Így esélyed sincs a frissen felszedett tudást elveszíteni, hiszen azonnal gyakorolva beégeted emlékezetedbe a beszéd, a nyelvtan, a helyes szóhasználat finomságait.

 

Választhatsz olyan kurzust, ahol hétfőtől péntekig, minden nap akár négy órát is eltöltesz csoportoddal. Az oktatás alatt a tankönyv fejezeteiben csak úgy száguldotok, a szókincsed elképesztő sebességgel bővül, és mivel gyakorlatilag nem hagysz ki napot, a helyes kiejtés jóval gyorsabban ragad rád. Tanárod azonnal korrigál, így az eredmények gyorsan jönnek majd, lendületes tempóban eljuthatsz társalgásképes, nyelvvizsgát érő szintre.

 

Nyelvet tanulni csoportosan

 

Mennyire intenzív?

 

Őszinték leszünk: nagyon. Ha a célod az, hogy négy-hat hét alatt érj el egy alapvetően hónapok alatt megugorható szintre, akkor neked is bele kell tenned a munkát. Napi több óra tanároddal, ismétlés otthon – heteken keresztül, hétfőtől péntekig. Teljes állás mellett ezt a megoldást nem is javasoljuk, de egy lazább szemeszterbe simán belefér. De aggódj, imádni fogod! Hatalmas önbizalmat ad, ahogy észreveszed magadon a fejlődést, ahogy egyre határozottabban és pontosabban fejezed ki gondolataidat.

 

Hol indítanak ilyen kurzust, és mennyibe kerül?

 

Sok nyelviskola indít intenzív, akár kifejezetten nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamokat az ország számos pontján. Nézz körül például az Euroexam honlapján, ahol megtalálod a legjobb iskolák kínálatát. Több intézmény ajánl vonzó akciókat, így egy 100 ezer forintos kurzusra akár 40-60 ezer forintért is beiratkozhatsz. Kell ennél jobb? Vegyél egy nagy levegőt, és vágj bele! Ne hagyd, hogy a nyelvtudás hiánya meggátoljon álmaid megvalósításában!