Tatabánya

Jelentős munkahelyteremtő beruházások Tatabányán

Jelentős munkahelyteremtő beruházások Tatabányán

Hazai biomassza felhasználás, és orvosiműszer-technika. Egyik révbe ért, a másik most indul.

Szeptember 16-án átadták Tatabánya 23 ezer háztartásának távfűtését és meleg vizét biztosító erőmű új, 20 megawatt teljesítményű kazánját. A faapríték üzemű kazánrendszer ellátására a Vértesi Erdő Zrt.-vel kötöttek szerződést, mely 20 tagú biomassza-integrációt és logisztikai központot hozott létre a biztonságos ellátás érdekében. A fejlesztéssel a faapríték tüzelőanyag részaránya 86 százalék lesz, az importból származó gáz aránya pedig 14 százalékra csökken. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az átadón kiemelte, hogy a megyeszékhely ezzel a beruházással megtette az első lépést a távfűtés energetikai függetlensége felé. Amint korábban megírtuk, a beruházás majd másfélszeresére növeli a munkahelyek számát.

 

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Allan Rasmussennel, a Coloplast ügyvezető alelnökével tartott pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a munkahelyteremtés szempontjából még jelentősebb beruházást jelentett be. A Tatabányán már jelen lévő dán cég ugyanis félezer munkahelyet teremtő, orvosi eszközöket és kiegészítőket előállító gyáregységet épít.

 

A kormány 1,95 milliárd forintos támogatást biztosít a beruházáshoz. A Tatabányán kívül Tatán és Nyírbátorban jelen lévő Coloplast 2700 munkavállalójával hazánk legnagyobb dán munkáltatója.

 

MTI/MCOnet