Tatabánya

Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár adta át Tatabánya-Óváros felújított központját

Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár adta át Tatabánya-Óváros felújított központját

Egy élhető városrészi központ megteremtése volt a célja Tatabánya-Óváros felújításának. A beruházást július közepén adták át.

Tatabányán 1,3 milliárd forint uniós és állami támogatásból felújították Óvárosban az egykori községházát és a bányásznapok helyszínéül szolgáló Május 1. parkot.  Az átadáskor Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester mellett Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár is tiszteletét tette.

A megújult Május 1. park a nyári szezonban 5:00 – 23:00 között tart nyitva, míg télen 6:00 és 21:00 között várja a kikapcsolódásra vágyó tatabányaiakat.A megújult park látványos elemekkel gazdagodott: a 12 méter átmérőjű, háromszintes szökőkút állapotának megőrzése is közös felelősségünk, hogy a díszkút hosszú időn át a park éke lehessen.

Tatabánya, beruházás

 

A megújult Május 1. park Tatabányán


 

Bár a kutyakérdésben szoros volt a szavazás, végül a lakók többsége úgy vélekedett: a kutyasétáltatók is használhatják a park területét. Az ebeket csak pórázon sétáltathatják majd, és a kutyapiszkok összeszedése is a gazdák felelőssége lesz. Az önkormányzat két héten belül az ezek összegyűjtésére szolgáló kutyaszemeteseket is elhelyezi a parkban.

Szintén a tatabányaiak kérése volt, hogy – a térfigyelő kamerák kihelyezésén túl – a közbiztonság fenntartása érdekében biztonsági őr is vigyázza a parkot az éjszakai órákban. A park területén napközben a közterület-felügyelet folyamatosan ellenőrzi, hogy mindenki betartja-e a szabályokat – akik szabálysértést követnek el, azokra a helyszínen bírságot is kiszabnak.


-csa-

 

Kép: tatabanya.hu