Tatabánya

5,8 milliárdos kórházberuházás egy részét adták át Tatabányán

5,8 milliárdos kórházberuházás egy részét adták át Tatabányán

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára adta át a tatabányai Szent Borbála Kórház új központi épületét október közepén.

Mint elhangzott:  a fejlesztés egy 5,8 milliárd forintos beruházás része, mely 2015 decemberében zárul. A beruházás során a kórház épületéhez két új, mintegy 5600 négyzetméteres szárnyat építettek, ezzel párhuzamosan pedig több egységet modernizáltak.A kórház főigazgatója, Lőke János kiemelte: a két és fél évig tartó beruházás során felújították a központi műtőt és az intenzív osztályt, új betegirányítási rendszert alakítottak ki, elkészült a központi diagnosztika, modernizálták az épületgépészetet és informatikai fejlesztéseket hajtottak végre.

 

 

Átadták a tatabányai Szent Borbála Kórház új központi épületét

 A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1,1 milliárd forint támogatásban részesítette a kórházat, az összegből a régi röntgenberendezések cseréjét valósítják meg. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára köszöntőjében elmondta: öt év alatt 500 milliárd forintot fordítottak az egészségügy fejlesztésére. Ebből 322 milliárd a kórházak felújítására szolgált, 100 milliárd forintot meghaladó összeget pedig eszközbeszerzésre költöttek.

 

MTI/MCOnet

 

Fotó: Botár Gergely/Miniszterelnökség