Tatabánya

1,2 milliárd forintos állami támogatást nyert Tatabánya

1,2 milliárd forintos állami támogatást nyert Tatabánya
Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) tatabányai polgármester ismertette, hogy aikeres 2.fordulós pályázat után 1,2 milliárd forintos állami támogatást kapott Tatabánya a „Kertvárosi lakótelep szociális célú városrehabilitációja” elnevezésű projektre.

 



A Kertvárosi lakótelep 22 társasházában 450 lakás felújítására nyertek támogatást. A fejlesztls a tervek szerint jövő év első hónapjaiban kezdődhet el – tette hozzá Schmidt Csaba.

Schmidt Csaba


– A két éves program egyik kiemelkedő eleme egy máltai típusú játszótér megvalósítása a patika mögötti szabad területen – közölte Schmidt Csaba, aki megjegyezte: a tatabányaiaknak nem kell bemutatni a máltai játszóteret, hiszen a Bánhidai lakótelepen évek óta használják a szabványoknak megfelelő kültéri játékokat, illetve a "faházban" az igényes beltéri játékokat.

A város vezetője szólt arról is, hogy a patika épületében felújítják az önkormányzati tulajdonú helyiséget, itt lesz majd az Egyesített Szociális Intézmények Családsegítő Szolgálatának kertvárosi irodája, amellyel lehetővé válik, hogy a korábban nehezen elérhető szolgáltatásokat helyben vegyék igénybe a rászorulók.


Forrás: tatabanya.hu

-tk-