Tatabánya

1,2 milliárd forint a tatabányai sürgősségi osztályának kialakítására

1,2 milliárd forint a tatabányai sürgősségi osztályának kialakítására
Dr. Völner Pál államtitkár, Bencsik János országgyűlési képviselő, Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, valamint Schmidt Csaba polgármester is részt vett a tatabányai kórház beruházásának bejelentésén.
A Szent Borbála Kórházban 1,2 milliárd forintot nyert sürgősségi osztályának kialakítására, amely 22 hónap alatt készühet el.  A sürgősségi a sebészeti pavilon, egy most még kihasználatlanul álló területen kap helyet. A belső átalakítás mellett fedett mentőbeállót és helikopter-leszállót is építenek, továbbá a beruházás során kiemelt figyelmet fordítanak a korszerű orvosi és informatikai eszközök beszerzésér.

Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott

 

Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott is üdvözölte a tatabányai kórházberuházást

 


Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott elmondta: a koraszülött osztály fejlesztése olyan üzenet, mely megmutatja, hogy nem csak az építkezésben lehet az egészségügynek jövőképe, hanem abban is, ha a meglévő orvosi tudás mellé korszerű eszközöket adunk. Schmidt Csaba pedig országgyűlési képviselőként is szorgalmazta a sürgősségi osztály létrehozását az egészségügyi intézményben.


Forrás: tatabanya.hu


-tk-