Komárom-Esztergom megye

Új tűzoltólaktanya Nagyigmándon

Új tűzoltólaktanya Nagyigmándon

500 millió forintból megkezdődött egy új tűzoltólaktanya építése Nagyigmándon, az önerős önkormányzat beruházás keretében megépítik, berendezés az épületet, valamint felújítják a környezetet is.

Hajduné Farkas Erika polgármester elmondta, a tűzoltók idén ősszel költözhetnek be a három szerállásos, modern laktanyába, amelyet korszerű híradós eszközökkel, oktatóteremmel és pihenőszobával szerelnek fel. A Nagyigmándi Önkormányzati Tűzoltóság hat környező településen, mintegy tízezer ember mentési és tűzvédelmi feladatait látja el.

 

Új tűzoltólaktanya épül Nagyigmándon

A tűzoltóság jelenlegi épülete már nem felel meg a jogszabályoknak

 

Az állam évi 29 millió forintból támogatja a tűzoltóság munkáját, idén egyszeri plusz hétmillió forinttal egészítik ki a támogatást. A polgármester elmondta, a szolgálatnak a kivonuláshoz három járműve van, az egyik a legkorszerűbb Mercedes gépjárműfecskendő. A tűzoltóság jelenlegi épülete már nem felel meg a jogszabályoknak, ezért határozta el a község egy új laktanya építését. Az ünnepélyes átadást a nagyigmándi tűzoltóság fennállásának 125. évfordulója alkalmából tartják majd szeptemberben.

 

/T.D.