Komárom-Esztergom megye

Új takarmánygyárat épített a Gyermelyi Kft.

Új takarmánygyárat épített a Gyermelyi Kft.

A Gyermelyi Tojás Kft. 1,7 milliárd forintos beruházással épített egy új takarmánygyárat, ami évi 60 ezer tonna keveréktakarmány gyártására alkalmas.

A vállalat tájékoztatása szerint a takarmánygyár alkalmas a késztakarmány bevonására is enzimmel, vitaminnal, illetve olajjal. A takarmánygyár vezérlése, mérlegrendszere automatizált, a létesítményben összesen kilenc ember dolgozik. A takarmány alapanyagok nagy részét a vállalatcsoport növénytermesztése biztosítja. Az üzem a saját állatállomány ellátásához évi 23 ezer tonna takarmányt szállít a vállalat farmjaira. 

 

A Gyermelyi Tojás Kft. 1,7 milliárd forintos beruházással épített egy új takarmánygyárat - fotó: gyermelyi.hu

A Gyermelyi Tojás Kft. 1,7 milliárd forintos beruházással épített egy új takarmánygyárat

 

Az új üzem Gyermelyi Tojás Kft. tojástermelő kapacitás tervezett bővítését is képes kiszolgálni. A tojástermelés növelését pedig a tésztagyár hamarosan befejeződő fejlesztése indokolja, mivel a 7,1 milliárd forintos beruházással megduplázzák, évi 70 ezer tonnára növelik a kapacitását. A Gyermelyi Tojás Kft. három tojásfarmján összesen 540 000 tojótyúkot tart, ahol évi 140 millió tojást termel, emellett két malommal rendelkezik. A 8880 hektáron gazdálkodó növénytermesztő ágazat a vetőmag előállításától kezdve felöleli a teljes termesztési folyamatot.

 

 

MTI/T.D.