Komárom-Esztergom megye

Komárom-Esztergom megye elnöke is részt vett az ÁSZ konferenciáján

Komárom-Esztergom megye elnöke is részt vett az ÁSZ konferenciáján

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is részt vett az Állami Számvevőszék újjáalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett konferencián.

A „Jó gyakorlatok!” konferenciának témája ez alkalommal „Transzparencia és integritás a közszférában” volt.  A szakmai esemény hazai és nemzetközi kitekintést adott a közintézmények átláthatóságát megalapozó legjobb gyakorlatokról, és bemutatja, hogy az elmúlt évtizedekben a számvevőszékek milyen módon járultak hozzá a közpénzügyi transzparencia és az azt előmozdító kommunikáció kialakításához. Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke

Domokos László, az ÁSZ elnöke beszédében a 2011 áprilisában hatályba lépett új Alaptörvény és az új számvevőszéki törvény jelentőségét említette, amely új időszámítás kezdetét jelenti, nem csupán közjogi, de közpénzügyi értelemben is meghatározza Magyarország jövőképét.   

Az elnök rámutatott, hogy az új törvény megalapozta és elősegítette a függetlenség, mint garanciális elem gyakorlatba történő átültetését. „Célunk, hogy mintaintézmény legyünk" - hangsúlyozta Domokos László a rendezvényen.


-kt-

Forrás: ÁSZ