Komárom-Esztergom megye

Az új Duna-híd építése hamarosan megkezdődik Komáromnál

Az új Duna-híd építése hamarosan megkezdődik Komáromnál

Még a nyáron megkezdődhet az új Duna-híd építése Komáromnál, a kivitelezés nettó összege mintegy 28,6 milliárd forint. Az új híd és a hozzá csatlakozó útszakaszok forgalomba helyezése 2019 őszére várható.

Az új közúti híd jelentősen mérsékli a lakott területek zaj- és környezeti terhelését, illetve gyorsabbá és biztonságosabbá válik az átkelés. A 600 méter hosszú hídon kétszer egy sávos főút vezet át, valamint kerékpárutat és gyalogos járdát, illetve közvilágítást is kialakítanak. Az egyedi szerkezet miatt a pilon és a kábelek díszkivilágítást kapnak. A beruházás uniós, szlovák és magyar források felhasználásával valósul meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a szlovák Építésügyi és Regionális Fejlesztési Minisztérium megbízásából.

 

Nyáron megkezdődhet az új Duna-híd építése Komárom és Révkomárom között

Nyáron megkezdődhet az új Duna-híd építése Komárom és Révkomárom között

 

A kétoldali közúti csatlakozás két külön beruházásban épül meg, a Magyarországon tervezett út a 131 sz. főút, Komárom déli elkerülő úthoz csatlakozna. Ezen a szakaszon két körforgalom és két kisebb híd lesz. Ezek kiviteli közbeszerzési eljárása folyamatban van. A tervezett komáromi hídhoz hasonló felfüggesztett, egy oldalas híd csak Kanadában található. A pozsonyi Apollo híd után ez lesz Szlovákia második legnagyobb hídja.

 

/T.D.