Komárom-Esztergom megye

Akkumulátorgyár épül Komáromban

Akkumulátorgyár épül Komáromban

A dél-koreai SK Innovation a komáromi ipari parkban 97,5 milliárd forintos beruházással hozza létre az elektromos autókban használható akkumulátorokat gyártó üzemét. A gyár kapacitásának első ütemében 410 új munkahelyet teremt, a kormány a beruházást 8,17 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

Az SK Innovation Dél-Korea harmadik legnagyobb vállalata, Komáromba településével már három jelentős akkumulátorgyártó működik hazánkban, de a város ipari parkjában gyártja elektromos buszait a kínai BYD, és a közelben lévő Audi is megkezdte az autókat meghajtó elektromotorok gyártását - mondta el Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a bejelentéskor. Az üzemcsarnok 430 ezer négyzetméteres lesz, a tömeggyártást 2020-ban kezdik meg, ekkor a gyártott akkumulátorok kapacitása 7,5 GWh lesz, ami 250 ezer autót szolgál ki.

 

Megkezdődött a dél-koreai SK Innovation akkumulátorgyárának építése Komáromban

Megkezdődött a dél-koreai SK Innovation akkumulátorgyárának építése KomárombanA második ütem építését a megrendelések függvényében indítják el, kapacitása megfelel az első ütemének. A dél-koreai SK Innovation Zrt. 2017 novemberében jelentette be, hogy elektromos autókba használható lítium akkumulátorokat gyártó üzem építését tervezi a komáromi ipari parkban. A vállalat komáromi beruházásával kíván betörni az európai piacra. A gyár építésének ünnepélyes indításán név szerint köszöntötték a BMW, a Daimler-Benz, a Ferrari, a Hyundai és a Renault képviselőit.  

 

MTI/T.D.