Komárom-Esztergom megye

A tatai vállalkozóknak rendezett fórumot a VOSZ

A tatai vállalkozóknak rendezett fórumot a VOSZ

A Vállalkozók és Munkáltatók  Országos Szövetsége (VOSZ) a TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 "A munkáért!" című 100%-os Európai Uniós finanszírozású projekt részeként 2015.03.09-én délelőtt Tatán rendezett tapasztalatcserével egybekötött szakmai napot helyi vállalkozók számára.

->Sajtóközlemény letöltése

 

A VOSZ projektjének fő célkitűzése a vállalkozások támogatása, az ismeretek bővítése, az aktuális gazdasági változások kommunikálása. A TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 "A munkáért!" című pályázat egy nagy szolgáltatás csomag, melynek keretében virtuális tanácsadás van 5 témában jog, adó, finanszírozás, munkavédelem és pályázat. Minden régióban a regionális tanácsadók a VOSZ irodákban hetente kétszer személyesen is tanácsot adnak.

állalkozók és Munkáltatók  Országos Szövetsége (VOSZ), Tata,  vállalkozások strukturált tapasztalatcseréjaA vállalkozások ismereteinek bővítésére vállalkozói tájékoztató füzetek és összefoglaló kiadványok  készülnek és 103 rendezvényt szerveznek regionális, megyei és kistérségi szinteken. A vállalkozói akadémia című rendezvények célja a vállalkozások ismereteinek bővítése. A 2 napos megyei rendezvények célja az aktuális gazdasági események kommunikálása. A vállalkozói tapasztalatcserék célja a vállalkozások gondjainak feltárása, a pályázat eredményeinek bemutatása és az aktuális gazdasági változások kommunikálása. Ezeket a rendezvényeket főleg kisvárosokban, kistérségekben rendezi a VOSZ.


Ahhoz, hogy valaki sikeres vállalkozó legyen, az aktuális adótörvényeket, munkavédelmi előírásokat és finanszírozási lehetőségeket is ismernie kell. Ebben nyújtott segítséget a Komárom-Esztergom megyei vállalkozásoknak a Vállalkozók Pordán Zsigmond a VOSZ Komárom-Esztergom megyei elnöke és Munkáltatók  Országos Szövetsége által Tatán megrendezett vállalkozói strukturált tapasztalatcsere. A jelen lévők előadást hallhattak még a munka, a stressz és a magánélet összhangjáról a családi vállalkozásokban. Pordán Zsigmond a VOSZ Komárom-Esztergom megyei elnöke pedig bemutatta a megye gazdasági helyzetét. Emellett kiemelte: a most indult hét éves uniós finanszírozási ciklus során fontos, hogy a vállalkozók időben információhoz jussanak. A 2015. évi pályázati lehetőségekről kis- és középvállalkozások számára a MAPI üzletfejlesztési igazgatója, Essősy Ákos adott tájékoztatást Tatán.