Komárom-Esztergom megye

A nyergesújfalui dán Cembrit gyárában nagyszabású bővítés zajlott le

A nyergesújfalui dán Cembrit gyárában nagyszabású bővítés zajlott le

A dán tulajdonú Cembrit Kft. 7 milliárd forintos beruházással újjáépítette nyergesújfalui gyárát, ahol megkezdték a színes szálcement homlokzati burkolólapok gyártását - jelentette be a társaság ügyvezetője nyergesújfalui sajtótájékoztatóján.

Both Zoltán elmondta, a vállalat barnamezős beruházás keretében önerőből újjáépítette és a legkorszerűbb gépekkel szerelte fel 20 000 négyzetméteres üzemcsarnokát. A termelés beindításához a 18 fős létszámot 100-ra növelték. Tom Norring, a Dán Királyság nagykövete köszöntőjében kiemelte, Magyarországon a dán cégeknek 70 leányvállalata van, közülük 20 társaság termelő tevékenységet folytat. A dán vállalatok több mint 16 ezer embernek adnak munkát.Szakemberek dolgoznak a Cembrit Kft. üzemében Nyergesújfalun 2015. december 15-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi


A Cembrit újraindított üzemében induláskor évente 20 ezer tonna színes szálcement burkolólapot gyártását tervezi, de ezzel még nem érik el kapacitásaik határait - mondta el az ügyvezető igazgató. A termékek túlnyomó részét a skandináv országokban értékesítik. A nyergesújfalui Cembrit Kft. 2013-as árbevétele 472 millió forint volt, 2014-ben a bővítés miatt nem termeltek. A burkolólapok gyártásának megkezdésével 10 milliárd forintra nőhet az árbevétel, illetve a második gépsor beindításával a 20 milliárd forintot is elérheti.